torsdag 10. februar 2011

Passelig vedlikeholdt

Jeg liker å gjøre meg helt ferdig med treningen før jeg drar hjem. Det inkluderer en dusj. Jeg er derfor ofte å se i den offentlige garderoben etter trening. Noen ganger har jeg hele garderoben for meg selv. Det kan være veldig deilig. Da er det nesten som hjemme, bare med mye større plass. Jeg trenger ikke stresse med å kle på meg, jeg kan sprade rundt naken. Tørke håret, naken, blåse litt varm luft på huden... Joda, det er godt å være alene i garderoben.

Men jeg liker å være i en stappfull garderobe også. Bortsett fra plassmangelen, synes jeg det er spennende å observere folk i øyekroken. Noen føler seg virkelig utilpass og stressdusjer og stresskler seg. Andre sitter svette og røde i ansiktet helt til nesten alle har kledd seg og dusjen er tom. Jeg kan se for meg at de kanskje ikke synes det er så flott å være naken i felleskap. Kanskje de har en del komplekser de helst ikke vil dele? Andre igjen sprader rundt som om det er den mest naturlig ting i verden. Smiler og prater. Kler seg med naturlig ro. Tar seg god tid. Det er en befrielse å se kvinner som er så trygge i egen kropp.

Det er også facinerende å legge merke til hvor forskjellige vi er. Fasongen. Holdningen. Størrelser. Og på et vis synes jeg det er vakkert, alt sammen. Variasjonen. Jeg kan blir facinert av den stramme, veltrente. Hun ser så sunn ut. Musklene ligger rett under huden og rører seg hver gang hun gjør en bevegelse. Jeg må alltid kikke to ganger på hun tynne som trener altfor mye og sannsynligvis spiser litt for lite. Hun ser ut som en liten fugl. Det er vakkert, og nesten litt trist på en melankolsk måte. Det er nok ikke så rart at det er mange som strever etter å være som henne. Det kan være lett å tro at man kan trives som ulykkelig. Noen gjør jo også det. Men man er ulykkelig. Det innebærer en del smerte. Og om smerte kan være vakkert, så kan ekte lykke være strålende.

Ekte lykke. Det ser jeg mest i ansiktet på kvinner som er slanke. Men normale. Med normale skavanker. Litt celulitter her. Et par strekkmerker der. En mage som ikke er helt flat. Pupper som ikke er helt runde. Kropper som ikke er supertrent. Men som heller ikke er oversett og satt til forfall. Dette er kvinner som utstråler trygghet og selvsikkerhet. Som tenker at kroppen din er den du er. Men bare er en del av det.

Jeg har en sånn kropp selv. Passelig vedlikeholdt. Med strekkmerker på merkelige steder etter fødsler. En mage som aldri blir helt flat, men er flat nok og med harde muskler under huden. Men om jeg utstråler ekte lykke? Jeg vet ikke. Jeg håper det. Kanskje jeg er litt for opptatt av kroppen min. Kanskje det bare er sunt. Noe av det jeg gjør er sunt. Og noe er usunt. Jeg vet hva som skal til, og jeg velger bevisst noe annet på noen områder, fordi jeg faktisk trives med å spise sjokolade. Jeg smører med kremer og masserer og prøver å fikse de skavankene som kan fikses og hindre de som kan hindres. Men jeg blir ikke ulykkelig om det ikke virker, om jeg ikke har nok viljestyrke, eller om tiden ikke strekker til til den egenpleien jeg optimalt kunne trenge. Jeg kan se på meg selv i speilet og smile. Jeg husker en tid hvor det å se seg i speilet var tortur, men likevel greide jeg ikke la være. Jeg kan danse naken i stua og føle meg sexy. -Selv om jeg skulle se speilbildet mitt på TV. Kanskje blir jeg facinert av mine egne flytende bevegelser. Jeg pleide å være danser. Jeg pleide å være ganske god. Pleide.

Jeg kan fryde meg over et komplement fra mine egne barn. Eller fra andre barn. "Du er pen" Tre ord fra barnemunn som kan få meg til å sveve i en uke. Jeg er pen! Helt uten sminke!

Jeg kan le når mine egne barn erter meg. "Jeg kan se rumpa di! Du har stor rumpe!" Da flirer jeg godt og rister litt ekstra på den store rumpa mi. Så går jeg å småfniser hele dagen. Rumpa mi er stor. Det er vel derfor den er så god å sitte på.

Jeg føler meg sexy når Charming gisper av synet når jeg kler av meg for kvelden. "Du kler av deg på en så sexy måte" Jeg blunker og spør hva han mener. Jeg kler jo av meg på samme måte hver kveld. "Jeg elsker å se deg kle av deg. Du har en egen måte. Det er sexy" Så kan jeg sovne med de ordene på hjernen. Og tenke på det hver gang jeg kler av meg. Noen ganger fniser jeg for meg selv. Jeg er sexy.

Jeg ser kanskje ikke ut som en glamourmodell. Men jeg vil heller ha beundring fra min egen familie. Dessuten er jeg morsom. Det har sønnen min sagt. Jeg er alltid morsom. Det var det han sa.

Jeg vil mye heller være morsom. Enn modelltynn. Da har jeg noe som aldri forfaller; humør. Det slår både pen og sexy ned i støvlene. En dag blir jeg gammel. Da spiller det ingen rolle hvor pen jeg var da jeg var ung. Jeg vil heller være morsom. Men hvem sier jeg trenger å velge? Jeg er jo både pen OG morsom! Og sexy. Med min store rumpe.

--Isis--

11 kommentarer:

 1. For en holdning! DIGGER DEG du sexye, morsomme, søte, pene med stor rompe:)

  SvarSlett
 2. Anonym: Tusen takk! <3 Jeg digger deg også! :-D

  SvarSlett
 3. Fantastisk!

  Selv synes jeg de beste komplemangene jeg får er fra barna mine. Barn forteller sanheten, så når et barn sier at jeg er pen, arti osv så må det jo være sant! Jeg fikk mitt første barn da jeg var 15, tvillinger da jeg var 17, og siste tilskudd for en måned siden så kroppen er sliten og ser ikke så flott ut som den en gang har gjort ... Men hei, etter fire barn på ikke så mange år så skal kroppen ha enkelte skavanker!

  SvarSlett
 4. Sigrid: Èn mnd siden? Vel, da er det gode sjanser for at kroppen din fremdeles har litt svangerskap hengende på enda. :-) Alt føles så mye bedre etter noen mnd.

  Men det er klart, den vil jo alltid forandre seg litt. Det er en del av sjarmen. :-) Og du har rett - barnekomplementer er helt fantastisk!

  Barn da du var 15, tvillinger som 17-åring ... jøss, jeg er imponert. Du må da ha en masse historier å fortelle!

  SvarSlett
 5. Hehe, henger igjen litt svangerskap fra alle barna :p Men siden jeg "bare" er nitten år har jeg goood tid til å stramme opp!

  Joda, har noen historier på lur, men er så sinnsykt dårlig på å ordlegge meg.. :p

  SvarSlett
 6. Sigrid: 19 år?? Jeg tror dine historier er verd å lese. Så prøv! :-)

  SvarSlett
 7. Får se :) Kanskje er det plutselig en historie!

  SvarSlett
 8. Sigrid: Det håper jeg virkelig. :-D

  SvarSlett
 9. Har sendt historien "min" på mail :p

  SvarSlett
 10. Sigrid: Tusen takk! Jeg har sett den, og sendt en mail tilbake! :-)

  SvarSlett
 11. Jensens Krøst! Jeg digger rumpa di! Stooor og utrolig digg! :) Hilsen Nico

  SvarSlett