søndag 19. juni 2011

Why? What do you mean, dance? I'm going home.

Charming forsvant ut med noen kamerater tidligere i dag og bedyret at om han kom hjem eller ble over hos noen kom an på om de dro på byen eller ikke.

Det betyr at han ikke kommer hjem.

Man drar jo alltid på byen.

Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere enn å dra på byen. Jeg skjønner ikke hvorfor man splitter opp en kul fest, kaller det et forspiel og drar på byen de siste to timene før det stenger. Byen. Stedet der du står i kø til du kommer inn, betaler i kø, danser i kø, bestiller i kø og prater i kø. -Eller, skriker i kø, da. Man prater jo ikke på byen. Man mimer, eller skriker korte setninger inn i øret på hverandre. Også sitte-danser man mens man ser lengselsfult utover lokalene i håp om å finne en godbit av et mannebein/kvinnfolk. Hvis man er singel, da. Eller hvis man i det hele tatt har funnet seg et sted å sitte. Stort sett blir man vel stående, i kø, klemt mellom gammel svettelukt og fyll. Eller man ser ikke lengselsfult på noe i det hele tatt. Man prøver å unngå alle snålingene som går inn for angrep. Snålinger på fylla. Som gjerne klår deg litt på stumpen, eller "hvisker" ord du ikke for ditt bare liv kan forstå i det hele tatt er på et forståelig språk, inn i øret ditt. Jeg hater det når de etterpå ser håpefult på meg, eller værre; med glimt i øyet, mens de venter på respons.

Man håper vel også at noen skal finne en sjarmerene nok til å prøve å ta en med hjem. Det er godt alle er fulle. For fulle folk er virkelig ikke sjarmerende. Kanskje det er det som er saken. Jeg er ikke full nok på byen?

Da jeg var yngre kunne jeg faktisk kose meg på byen. Det var fordi jeg dro dit for å danse. Kun det. Jeg var stort sett klin edru og gjennomsvett. Jeg avviste absolutt alle som prøvde seg, og jeg var der helt og holdent for min egen skyld. Jeg tror faktisk jeg dro alene på byen noen ganger, edru, for å danse.

Men jeg synes liksom ikke jeg kan gjøre det i dag. Jeg ble vel lei. Lei av å svette ut penklærne mine. Lei av å få ekstremt mye oppmerksomhet. Ikke fordi jeg har så sykt høy tiltrekningskraft, men fordi jeg faktisk danser. Jeg tripper ikke. Jeg danser. Og jeg er ganske god. Var. Var ganske god. Jeg fikk faktisk tilbud om å bli fast danser på flere utesteder. Men det er lenge siden nå. Lei av å instendig avvise idioter med over gjennomsnittet høy utholdenhet. En gang endte jeg opp med å dytte en drita full lykkegjeger tvers over dansegulvet, så han ramlet over en masse folk og faktisk slo seg litt. Jeg håpet han skadet stoltheten nok til å stoppe å prøve seg, ettersom han fulgte etter meg som en kåt apekatt. Han hevet ikke et øyenbryn og var straks bak meg for å jukke mot rumpa mi som en forvokst chihuahua. Da dro jeg hjem. Nei, jeg orker ikke tanken på det i dag. Jeg er sikkert for gammel uansett.

Drar man sammen med noen kan du banne på at alle drar forskjellige steder, eller at man blir stående ubesluttsomt å fryse ute i gatene fordi man ikke kan bestemme seg for hvor man vil gå. Så virrer man rundt fra sted til sted "for å se hvor det er mest liv, og minst kø" - akkurat som om det ikke er totalt selvmotsigende.

Hvordan koser man seg egentlig på byen? Hvorfor drar man dit i det hele tatt? Hjelp meg, folkens, for jeg begynner å tro jeg har misforstått noe. Man drar dit for å sjekke singles og håpe å få seg noe fyllepikk? Da passer ikke jeg inn der. Så moro får jeg ikke lov å ha det. Jeg har forbud hjemmefra. Forhold og sånt. Hvordan kan jeg, som er i et monogamt forhold, kose meg på byen? Hvorfor er "alle" så gira på å dra dit så fort klokka ringer Askepott hjem fra ballet? I don't get it!

--Isis--

Edit: Tidligere i dag = lørdag. Vi hadde plutselig ikke nett i et helt døgn, så jeg fikk ikke lagt ut innlegget da jeg ville det. Sykt panikk man får når man plutselig ikke har nett lenger! Helt avsondret fra omverdenen! Godt det var midlertidig. :-D

3 kommentarer:

 1. Hmm.. Kjæresten min drar ute og drikker, men ikke på byen. Han bruker kun å dra ut for å sitte i grillhytta sammen med kollegaer og grille mat og drikke øl. Er jo egentlig greit det da, men jeg skjønner ikke helt lenger hva som er greia med å bli FULL. Manblir jo en del mer ansvarlig og tenker litt annerledes når man blir gravid og får barn, så.. Nei, jeg skjønner ikke hvorfor han absolutt vil drikk jeg da. Men å ut på byen? Det har jeg i hvertfall ingen aning om..
  hristine

  SvarSlett
 2. Christine: Jeg har stor forståelse for at man vil ut å ta en øl med kamerater. Jeg har behov for å kommer meg ut med venninnene mine iblant jeg også. Det skjer i praksis en 2-3 ganger i året, for jeg jeg drikker sjelden ved sånne anledninger. Det gjør ikke Charming heller. Men noen ganger er det godt å ha frihet til å ta'n helt ut. :-) Det er dette maset med byen jeg ikke skjønner. Jeg vil heller ta en øl til med de kameratene/venninnene jeg så sjelden ser, enn å trave rundt på byen på mo og måfå! :-)

  SvarSlett
 3. Ja, ikke sant ;) Roter seg bort i folkemengden og bråk overalt. Spørs litt hvor man drar da.. Nei, det kan hende det er for kort stund siden jeg fødte enda. Vil bare sitte hjemme og nusse på lillegutt :-) Er ganske fersk på den mamma/ansvarlig-greiene jeg også da, så jeg har kanskje ikke noe jeg skulle ha sagt. Hehe.. Neida, jeg har ikke noe sånn "fint" forhold til alkohol. Har bare dårlige erfaringer med det. Både fra barndommen og da jeg begynte å drikke selv, pluss at vi er ganske unge foreldre.. Jeg er litt redd for hva andre tenker om meg da skjønner du, for jeg vet hva jeg selv tenker om unge mammaer som nettopp har fått baby og drar ut og drikker seg snydens. Er nok derfor jeg ikke er kjempeglad i at han drar ut og drikker og sånt. Er bare noe jeg ikke liker med berusete folk rundt meg.
  Uff, je g håper ikke du misforsto kommentaren min altå. Leste den om igjen og ser at den kan tolkes som at jeg ser ned på folk som drikker. Jeg er altså enig i at man skal få ta seg et par pils i sommervarmen, vin til maten eller en koslig sammenkomst med litt alkohol. Men som sagt liker ikke JEG når folk blir fulle rundt MEG :-p
  Christine

  SvarSlett