onsdag 15. juni 2011

Overflatisk - oh yes!

Trening er lidenskap for meg. Jeg elsker å kjenne at kroppen jobber og at svetten spruter. Jeg trener alltid med hele meg, og med et stort smil om munnen. Løfte tungt - jatakk. Blodsmak i munnen - jatakk. Melkesyresvie i beina - nope, hater det. Ikke fordi det er vondt, selv om jeg ikke akkurat liker smerte. Jeg liker ikke melkesyresvie fordi det gjør prestasjonen dårligere, det betyr at jeg gjør noe feil og at jeg mister puls. Jeg trener for å bli bedre. Best. Tøffest. Hardest. Flottest. Muskler i låra og pust i lungene. -Og energi, energi til å gjøre alt jeg har lyst til.

Jeg trener for å se bra ut. Og jeg ser bra ut. Jeg har kommet til den konklusjon at jeg kommer aldri til å bli perfekt. Ikke fordi jeg har fått barn, eller begynner å bli gammel. Men fordi min illusjon av perfekt ikke finnes. Jeg, jeg blir ikke perfekt. Men jeg ser bra ut.

Og jeg vil ha en mann som ser bra ut også.

Vi skal liksom ta hverandre som vi er. Det er politisk korrekt. Men politisk korrekt eller ikke, så tenner jeg ikke på fettvalker og kviser, dårlig stelte føtter, utvaskede t-skjorter og joggebukse. Jeg vil ha en mann som ser like bra ut som jeg gjør. Jeg er lei av at det bare er vi jenter som hele tiden skal ha som krav å holde oss i form, svette for skjønnheten og lide for utseendet.

Jeg vil ha en mann som gjør en innsats.

Jeg vil ikke ha en fet kladd som velter seg utover sofaen i litt for små klær. Jeg vil ha en slank, stram en med minst like synlige deltamuskler som jeg har.  Jeg vil ha en mann som tør å kaste utbrukte klær og som selv skjønner når et klesplagg er ferdig. Du bør ikke elske å shoppe, men du bør poppe hue ditt innom en kles- eller skoforretning et par ganger i året for å tilføre noe nytt til garderoben. Og velg deg for hælsike noe som ser bra ut på deg. Kan du ikke noe om klær, gjør en innsats for å lære det. -Å gjemme seg bak "jammen dette er min stil" er et bortkastet argument hvis "din stil" gjør fitta mi ørkentørr. Sorry.

Du er ikke "trygg" bare fordi du nå har kapret meg som kjæresten din. Du må fortsette å kapre meg hver dag, for selv om du har fordelen av at jeg er glad i deg akkurat nå, så finnes det heavy konkurranse der ute. Masse eyecandy. Tro meg, kjærlighet er ikke nok i seg selv til å holde kjærligheten levende.

Jeg vil ha en mann som har lyst til å bli med meg på spinning, eller som maser på at vi skal gå ut å løpe og som driller meg til å løfte enda tyngre. Jeg vil ha en som jeg kan diskutere melkesyreproblematikk og forskjellige treningsopplegg med. En som setter pris på den kroppen jeg har fordi han vet selv hvor mye svette og tunge løft som ligger bak. Han vet det fordi han har en selv.

Jeg vil ha en mann som er kåt og godt humør. Og vet du? Trening gjør deg kåtere. Og i bedre humør. Og det at du trener gjør MEG kåtere også. Og i bedre humør. -Vinn, vinn mener nå jeg. Jeg blir kåtere når jeg trener jeg også. Men hvis du ser ut som en dass, så er det ikke deg jeg blir kåt på...

Trener du øker det selvfølelsen og gjør deg sikrere på deg selv også. Jeg vil ha en mann som vet hvem han er og hva han vil. Andre kvinner må gjerne sikle. Jeg liker litt konkurranse.

Så ta det du har og gjør det beste ut av det. Perfekt eller ikke. Gjør en innsats for faen. Det hjelper at du kler deg bra, men vet du hva? Har du kropp som en gresk gud, så ser du sannsynligvis bra ut i joggebukser og utvaskede t-skjorter også. 

Overflatisk? Så klart. Når det gjelder noe så dyrisk som sex, så er det ikke det indre som teller. Sorry. Du hadde også fått problemer med potensen om jeg la på meg 20 kilo og fremdeles gikk med de samme klærne som nå. Overflatiske er vi visst alle sammen.

Hvor overflatisk er du? Hva tiltrekker deg i en mann?

--Isis--

5 kommentarer:

 1. Jeg er kanskje ikke blant målgruppen for dette spørsmålet, men fra en manns perspektiv: Jeg tror vi alle er mer eller mindre overfladiske. En attraktiv kropp vekker seksuelle følelser, og det samme gjelder jo også for kvinner.

  Og jeg er faktisk enig med deg. Man bør gjøre en innsats for å ta seg bra ut for hverandre selv om det innebærer at man ikke er så politisk korrekt. Og ja, vi menn har kanskje sluppet "billig" unna, for kvinner har liksom ikke hatt lov til å være åpne om sine preferanser for mannekroppen mens mange menn har lagt ut i det vide og brede om at man ønsker slanke kvinner, store bryster osv. Det er nok en endring, men fortsatt er det mange kvinner som er politisk korrekte.

  Jeg selv kunne aldri latt meg forfalle. Av respekt for partneren bør man gjøre sitt beste for å ta seg bra ut, og jeg holder derfor klesutvalget vedlike og trener nesten hver dag. Og jeg trener for å se bra ut, går på diett iblant og kjører perioder der jeg "deffer". Kjæresten min fortjener å være sammen med en som ser veldig bra ut, og jeg vet at hun også setter pris på at jeg gjør såpass mye.

  SvarSlett
 2. Anonym: Du er ihvertfall midt i målgruppen for innlegget, om ikke spørsmålet. ;-) Og jeg synes jenta di er heldig som har en mann som du, som ikke lar deg selv forfalle. Det har så mye mer å si enn folk flest liker å innrømme. -Selvsagt skal det mer til enn en bra kropp for å være en flott kjæreste, men av respekt på partneren, ikke minst av respekt for seg selv bør man ta seg best mulig ut og være i best mulig form. Det fortjener både partner og du selv. :-)

  SvarSlett
 3. Takker :)

  Ja, man bør ta seg litt bra ut for hverandre, det bevarer spenningen i forholdet, og hun setter pris på det. Det eneste hun kanskje ikke setter pris på er at jeg må bruke en del tid på å forbedre/vedlikeholde, samt en del tid til dietter, sette meg inn i treningslære osv. Grunnen er at hun selv er naturlig forholdsvis slank, og nesten ikke trenger å trene i det hele tatt, nesten. Mens jeg legger på meg mye lettere hvis jeg ikke trener noe særlig, og det vil jeg ikke.

  SvarSlett
 4. Anonym: Vel, noen har ikke samme interessen for trening heller. Det er bra hun trener noe, da. :-)

  Det koster å se bra ut. Det koster tid, innsats og krefter. Mulig hun er naturlig slank (heldige henne), men alle ser enda bedre ut jo mer de trener. Dessuten orker man mer i hverdagen. Det gjelder de slanke også. ;-)

  Jeg får litt "pepper" for at jeg bruker mye tid på trening jeg også. -Men uten trening blir jeg sur og mindre kåt. Det har han til slutt skjønt. Hehe. Så nå får jeg trene så mye jeg vil og trenger, heldigvis. Og kanskje, kanskje får jeg han med meg smått om senn. Selv om jeg tviler på at han noengang vil trene like mye som meg. :-)

  SvarSlett
 5. Hehe, det var jo et godt argument, "jeg må trene for å holde meg kåt" :P Får prøve det neste gang.

  Ja, hun er heldig som ikke trenger å trene så mye, og hun er jo forholdsvis slank. Men så syntes jeg også jenter kan ha litt ekstra uten at det blir uattraktivt så lenge det ikke blir for mye, mens menn bør være mer definert/skrapa. Kanskje ikke alle er enige, men det er nå min mening.

  Neida, innerst inne setter hun pris på at jeg gjør så mye for å ta seg bra ut, men det har iblant ført til krasj med litt andre viktige planer. Dessuten må vi ha et litt forskjellige kosthold siden det også må til for å få synlige muskler.

  Noe av grunnen til at jeg tar det så langt er at jeg vurderer å prøve meg som modell i utlandet...Hvis kjæresten ikke blir for sjalu vel og merke...

  SvarSlett