onsdag 10. november 2010

Ja, barn, i rumpa også

Etter at jeg fikk unger selv har jeg lovt meg selv at jeg skal være helt åpen og ærlig angående sex.

Ikke sånn at vi snakker om sex fra vi våkner til vi legger oss. Ikke sånn at vi casually snakker om sex ved frokostbordet. Ikke sånn at vi har en masse grove vitser og prater skittent til hverandre. Og absolutt ikke sånn at vi snakker om sexlivet vårt i detalj - ikke engang på tull. Det føles ikke naturlig å være så grov. Men jeg lovte meg selv at når de kom til å spørre spørsmål, så skulle de få et ærlig svar. -Så ærlig og så forståelig som mulig ettersom hvilken alder de er i.

God plan.

Når de er små kommer de lette spørsmålene.
- Mamma, hvordan kommer babyen inn i magen?
Det vanskeligste med dette spørsmålet er faktisk å forklare det som skjer med så få ord som mulig og å bruke begreper som de forstår. Og dessuten kan det hende de mister interessen så fort du har sagt guttetiss og jentetiss, for alt de fikk med seg var "tiss".

Så vokser de til. Og enten de har funnet det ut via deg, eller via noen andre, så later det til at de har skjønt hva "pule" er, og de bare elsker klangen i ordet, så de bruker det så ofte de kan. Det samme med pikk, fitte, kuk, baller, tiss og rumpe og bæsj og promp. Hurra.

Det er DA det begynner å bli vanskelig. Unger er nemlig noen utsøkt kreative vesner med mer enn livlig fantasi. Det starter uskyldig nok i sofakroken en helt vanlig hverdag, hvor jeg sitter langt inni en spennende blogg mens Mr.Charming slapper av inni VG nett. Vi er sannelig en aktiv og leken familie.

- Kan ikke du og pappa kliiiine?
Jeg kikker opp fra bloggen samtidig som Charming kikker på meg fra VG-nett og smiler lurt. Unga ønsker action? Javel, så kliner vi til, da. Tunge og greier. Om å gjøre å gjøre unga flauest mulig vettu. Små gleder... Det funker. De fniser og er flaue.
- Mamma, tenk om dere kyssa på tissen, a!
De er en helt absurd tanke for ungene mine. Jeg gløtter bort på Charming. Han kikker på meg. De ler og ler og gjentar seg selv.
- Kysse på TISSEN! Hahahahaha.
-Æsj! Tenk om noen SLIKKER på tissen!
De ler og ler. Jeg rødmer. Charming dukker ned i VG nett igjen. Men gutta har akkurat begynt.
- Eller i RUMPA!
Jeg begynner å fnise. De skulle bare visst...
Det går ikke ann, slår de fast. De roer ned lattersalvene til mild fnising over sine kreative og helt utenkelige forslag.

- Ehm.
Starter jeg.
- Når dere blir større og får dere kjæreste, så går det faktisk ann å kysse på tissen.
De ser på meg som om jeg har detti ned fra månen. Så ler de. De tror jeg tuller. Jeg smiler rolig, men spør meg selv inni meg om kommentarene deres strengt tatt kan telle som sex-spørsmål, og om det er noe særlig lurt at jeg forteller dem dette nå. Vel, vel, nå har jeg begynt, så når får det bare stå sin prøve.
- Det er helt sant. Det går ann. Det er mange som synes det er...(nøler litt fordi jeg vurderer ordvalget...skal jeg si "godt" som høres litt mer klinisk ut, men som vi ellers sjelden bruker og dermed mister litt mening, eller skal jeg bruke "deilig" som de absolutt forstår, men som høres vulgært ut i en barnesamtale om sex?)...godt.
- Synes de det er GODT? Smaker det godt?
- Ehm...
Faen, nå dret jeg meg ut og må utbrodere mer enn jeg hadde planlagt. Uææææ, hva svarer jeg på det? Hvis jeg sier ja, så kanskje de har lyst til å prøve. Det er ikke så lurt. (Ser for meg et par rasende jenteforeldre eller syke beskyldninger om at mine barn er skyld i deres barns framtidige eventuelle skeive legning) Sier jeg nei, er jeg ikke helt ærlig. Jeg angrer dypt på at jeg ikke bare holdt kjeft som andre smartere foreldre gjør.
- ...ikke alltid. (Skjønte de nå at jeg avslørte at JEG har smakt på tissen til noen?) Men jeg mente egentlig deilig. Mange synes det er deilig...å bli...eh...kysset på tissen.
-Åh-ja.
De ser på meg med alvorlige øyne. Mr. Charming fant på et ærend. Jeg synes jeg gjør det bra og fortsetter modig.
- Ja. For når man er kjærester (tviholder på den for å i det minste begrense skaden på tilfeldige prøvekaniner. Ikke for det, å være kjærester er visst ganske poulært i småskolen, og de bytter på hverandre mer enn deltakerne i Paradise Hotel), og når man har blitt veldig godt kjent med hverandre (føler meg sååå lur som slenger på denne tilføynigen), så er det faktisk lov å kysse på hverandre hvor man vil. -Men begge må ville altså! Hvis du vil, men kjæresten din ikke vil, så må det være greit at hun ikke vil. (Skjønte de det, eller ble det for mye vil, vil?)
De fniser igjen.
- I rompa også?
Jeg nikker alvorlig.
- I rompa også.

Jeg får ta på meg ansvaret når sinte foreldre kommer å forteller at ungene mine driver detaljert sexopplæring for sine klassekamerater før de er begynt i 4. klasse.

12 kommentarer:

 1. Hehe, herlig!

  Måtte selv ved en forsnakkelse begi meg ut på forklaring om at det går ann å lage barn på den måten hester gjør det, altså med pappaen oppå bak... Frøkna mi er fem.

  Et annet tips som jeg er opptatt av å prente inn, jeg har hele tiden holdt meg klar på at vi jenter har et babyhull, det er hullet pappaen putter tissen i og der babyen kommer ut. For jeg var livredd som liten da jeg trodde en guttetiss skulle inn gjennom det bittelille tissehullet mitt. ;)

  SvarSlett
 2. Heidi Viktoria: Tusen takk! <3

  Heidi: Er det det man kaller baksnakkelse? ;-) Hehe. Babyhull, ja! Det bruker jeg også. Jeg har bare gutter, da. Men mine trodde jo at tissen skulle opp i rumpa på jenta...så da var det best å informere om at først og fremst passer den vel i babyhullet... :-P

  SvarSlett
 3. Åh, jeg koser meg med innleggene dine, Iris ;-*

  Om disse sinte foreldrene skulle komme, fortell dem at du har bred støtte! Det er på høy tid at folk tidlig av lærer at sex blir mye bedre av å fjerne tabuet og øke forståelsen!

  SvarSlett
 4. Sailor Cherry: Å, du vil ikke tro hvor sinte foreldre er! Jeg nåtte slette et innlegg som de totalt greide å feiltolke. Huff, jeg er ikke så erfaren med hvordan jeg skal legge meg fram enda - på nett, mener jeg. Og jeg hadde virkelig ingen anelse om at folk flest er så konservative og sneversynte i 2010! :-O

  SvarSlett
 5. Huff, jeg blir på min side sjokkert over hvor konservative folk fortsatt er! De klarer rett og slett ikke å se det fine du gjør... Reagerer de som om du skrev porno eller? ;-S

  SvarSlett
 6. Hahaha, MINST! Det ligger lenker på noen mammaforum hvor de virkelig har bestemt seg for å hate meg. Og de stakkarene som prøver å si dem forsiktig imot blir sannelig angrepet og mistenkeliggjort de også. Det er helt utrolig!

  SvarSlett
 7. Synes det er en tøff blogg du har! Koser meg med innleggene dine. Kan ikke forstå at folk kan være så konservative!

  SvarSlett
 8. Jeg digger denne bloggen damer.

  Jeg ler så jeg rister, mens jeg har høytlesning for min kjære..som forsåvidt er far til våre to barn.
  Mange tankevekkere her og ikke minst mye underholdning på en ellers så kjedlig lørdagskveld..
  *jeg hopper over til et blogginnlegg med inspirasjon til hva jeg og kjære kan finne på* På forhånd takk!
  Hilsen fra Huldra

  SvarSlett
 9. Jeg ser på kommentarer på andre innlegg at det er flere her inne som kaller seg Huldra. Vil med dette bare si at jeg ikke prøver å begi meg ut for å være noen annen enn meg...
  hilsen fra Aranelle ;)

  SvarSlett
 10. Anonym (Aranelle): Tusen, tusen takk for at du liker det vi skriver! Det er ikke småtteri man skal prøve å forklare barn på en pen måte. *Sukk* Jeg har flirt av denne situasjonen mange ganger selv, i ettertid. Men jeg skal love deg jeg var rimelig svett i panna da jeg var midt i denne situasjonen! *puh*

  SvarSlett

 11. Hei,

  Hva menes med at mannen må vise seg verdig hver dag?
  Det var noe jeg leste her på bloggen din, husker
  ikke overskriften. Kan være det var litt ment
  som humor, men allikevel, det var ikke noe smile-
  fjes bak. Verdighet går to veier etter mitt syn.

  En ting til jeg lurer på, jeg har aldri forstått hva
  som menes med uttrykket badboy, har lest det på
  forum, men det blir aldri skikkelig svart på, mer
  som om at det "vet alle". Jeg regner med at det
  ikke innebærer å være kriminell, voldelig, vulgær?
  Men, hvis det ikke er det, hva da? skinnjakke, banning
  leke-tøff, er ikke det forbeholdt barn?

  og, hvis damer liker bad-boys, og lærer egne unger å
  være snille, da er det det samme som at dere lærer
  sønnene deres å ikke få sex. (det siste var ikke spm)

  hilsen
  lavt-selvbilde-gutt

  SvarSlett