fredag 19. november 2010

Skal 5-åringer lære om sex i skolen?

Se denne artikkelen i VG!

Jeg stemmer JA, klart og tydelig.

Likevel mener jeg at det er vi som foreldre som har det største ansvaret for å fortelle ungene våre om sex. Svare på spørsmål og være åpne på et tema som er like naturlig som mat.

Jeg blir skremt av at selv ungdommer ikke synes barn bør vite om hva sex er.

Jøss.

Tror folk flest virkelig at sex er farlig og ulovlig? Hva er dere egentlig redd for?

9 kommentarer:

 1. Helt enig i alt du skriver her!!

  Faktisk så enig at jeg tror jeg må skrive om det selv og! ;)

  Å gi barna våre god informasjon om et så naturlig og viktig tema burde være høyt prioritert, med tanke på hvor mye uvitenhet om sex som finnes rundt omkring.

  Tenk hvor godt det hadde vært som foreldre å vite at ungene våre ville komme til oss om det var noe de trengte å snakke om i ungdomsårene, til og med når det gjelder noe så privat som sex.

  SvarSlett
 2. Nettopp! Som jeg skrev i forrige innlegg: hvem er det egentlig som lærer ungene våre om sex? Hvor skal de gå med det de lurer på?

  SvarSlett
 3. 5 åringer går vel ikke på skole?

  SvarSlett
 4. Det beste er at man får et naturlig forhold til det, og det får man nettopp gjennom av å snakke om det. Syns det virker positivt å lære om det allerede på barneskolen jeg :) Det er tross alt læren om hvordan menneskeheten går videre, hehe. Det skal ikke være skummelt med seksualitet, men for mange er det det verste og flaueste å høre om.

  SvarSlett
 5. Marion: Jo, 5-åringer begynner i første klasse hvis de er født etter august det året de fyller 6 år.

  Jente 17: Men hvorfor er det flaut? Er det fordi vi er for dårlige til å prate om det, eller er det fordi vi ubevisst har et tabu-forhold til sex, eller hva er det? Det skal jo ikke være flaut. Bare privat! :-)

  SvarSlett
 6. Nei, femåringer bør ikke lære om sex!

  Eller, hva mener du da de bør lære?
  Lære hva sex er, hvordan det foregår(basic), et eventuelt resultat(barn eller sykdommer), eller hvordan man bruker sex-leketøy for å få ekstra nytelse, hvordan vi har dusinvis av stillinger og den pakka der?

  Nei!

  Sex er en handling som hovedsakelig skal fremkalle barn.Om vi lærer barn at sex er godt, vil de starte med det så fort de kan. Om de gjør det - vil det fort ende opp med graviditet, så abort og tennåringsmødre.

  Jo fortere barn lærer hva sex er, jo fortere har de utforsket det. Så vil de synes det blir kjedelig, og de vil bli utro for å få en spenning i livet.

  Sex er ikke bare en ting, men en handling mellom to som er glad i hverandre. Det er derfor vi har ekteskapet, og det er derfor sex var en del av ekteskapet og ikke en handling vi foretar oss om trent hvor som helst.

  Så nei, femåringer har ingenting med å vite hva sex er(utenom "blomsten og bien". Ikke som femåringer.

  SvarSlett
 7. Philosopher: Jeg håper du har lest denne:http://gudinnene.blogspot.com/2010/11/hvem-lrer-barnet-ditt-om-sex.html

  Et annet innlegg hvor jeg litt mer eksplisitt forteller hvorfor jeg mener man bør være åpen om temaet med ungene sine.

  SvarSlett
 8. Barn bør lære om sex. Litt etter litt, alt etter hvilket nivå de er på. Vi har nå ganske mange barn av innvandrere som mener at sex er tabu, og barna lærer null hjemme. Det er rett og slett ikke tema. Skolen bør derfor lære barna om sex ganske tidlig.

  SvarSlett