fredag 5. november 2010

Hva betyr sexy?


Sexy er et ord som brukes og misbrukes så mye at jeg vil nesten si ordet har fått slingrefitte og hengeballer. Det høres utrolig teit ut når det sies på norsk; "Seeeksii" og særlig klamt er det når det uttales av menn over 30. Det høres faktisk mer naturlig ut i naturlig bruk hos en fjortenåring. Ordet blir liksom nytt, bare fordi det er "nytt" for fjortenåringen.

Sexy er heller ikke forbeholdt mennesker, ingen død ting kan slippe unna det svette ordet. Sexy design, sexy stil, sexy interiør, sexy mat....faktisk er det bare dyrene som er for gode for ordet. Hvem har vel våget å snakke om sin sexy hest, eller hans sexy papegøye, eller hennes sexy hund? Dyr er ikke sexy. Ting er sexy. Mennesker er sexy. -Og da kan man jo diskutere om vi selv betrakter oss selv eller andre mennesker som eller lik "ting".... Men det er en mye dypere diskusjon enn jeg gidder å gå inn på her.

Uansett. Klamt eller ikke, jeg har absolutt en formening om hva jeg assosierer med sexy. Jeg ser for meg et par intense øyne som møter blikket mitt og holder det det ene sekundet lenger enn det som er naturlig. Jeg ser for meg et par rene, sterke, myke hender som kutter i kyllingfilét og freser løk i en panne med elegante bevegelser og stor ro. Jeg ser for meg en maskulin kropp med definerte muskler...en kropp som er sunn og sterk og utholdende...som en turner, eller en danser. (Det finnes ikke noe værre enn en overdimensjonert bolerkropp med musker som er pumpet for pumpingens skyld. *grøss*)

Det kan være en kurve, en bevegelse, et blikk, en gest, en stemning... Jeg vet jo for meg selv hva jeg tenker og føler når jeg tenker for meg selv at noen er sexy (jeg klarer ikke å si at en ting er sexy...sorry), men plutselig får jeg spørsmålet fra sønnen min på 8 år:
- Mamma, hva betyr sexy?


Hva svarer man da?

Hva assosierer du med "sexy"? 
Hvordan ville du forklare betydingen av ordet?

6 kommentarer:

 1. Haha. Du burde si: Det er noe du innser når du har passert tolvårsalderen.

  JA, jeg blir i hvert fall nervøs av slikt. Tenk at vi deler klode med slike mennesker... Grøss. Men som en person i kommentarfeltet mitt poengterte: Kanskje det er nettopp naboen som har sett det, og er av utenlandsk opprinnelse, og derfor skylder på det enkleste av alt: Rasisme. Lol. Works everytime. Not.

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig for å være åpen om alt. Hvis de spør et spørsmål, så har jeg lovt meg selv å svare så ærlig som mulig. Det er bare ikke alltid så lett å bruke begreper som ungene skjønner! :-)

  SvarSlett
 3. En kropp som tjener sin hensikt er sexy. Et ekte smil er sexy. Ellers kunne jeg fortsatt i evigheten, men du skjønner...;)

  Når det gjelder sønnen din, ehm... ? Jeg kommer ikke unna sex-begrepet, altså. Glede og deilige ting du setter like høyt som sex? Seksuelt, ja, men ikke alltid...

  SvarSlett
 4. Jeg har alltid vært forsiktig med å slenge rundt meg med hva som er sexy og ikke. Delvis fordi jeg ikke helt har visst betydningen av ordet. Nå forbinder jeg det med å være sexy er noe man tenner på.

  Jeg synes hår er viktig. Litt lengre, rufsete, mørkt hår. Det er sexy.

  SvarSlett