torsdag 26. mai 2011

Syk oralpraksis

Det blir stadig holdt kondomkampanjer i forbinnelse med HIV/AIDS-epidimien. Og i Afrika har det ikke alltid vært like lett å lære bort viktigheten av denne gummisaken som er så upraktisk. -Kanskje spesielt på grunn av språk- og kulturforskjeller. Jeg husker jeg ble fortalt en historie om en afrikaner som etter en slik kampanje var blitt overbevist om hvor viktig denne kondomen var. For selv om han likte å ha sex - og ikke bare med sin kone - så var han jo så absolutt redd for AIDS, og på et torg hadde noen fortalt om hvordan en slik liten gummiting kunne stoppe denne grusomme sykdommen. Han hadde så visst vært interessert, og prøvd å lære så mye som mulig om hvordan han skulle bruke denne saken. Kampanjeholderen hadde smilt og fortalt og svart på spørsmål og demonstrert hvordan den skulle rulles ut ved å træ den nedover peke- og langefingeren slik at hun var sikker på at han hadde skjønt det hele. Han på sin side smilte og nikket fornød da han fikk med noen gratis kondomer hjem.

Den kvelden, før han skulle besige sin kvinne, rullet han forsiktig et kondom over to av sine fingre og hadde sex med den største tro på at han nå var beskyttet mot en forferdelig sykdom.

Jeg lo godt da jeg hørte denne historien første gang. Ristet på hodet gjorde jeg også. Huff, sånn overtro kan visst gjøre det vanskelig for oss som vet så mye bedre, tenkte jeg.

For VI kan ihvertfall ikke skylde på uvitenhet!

Jeg husker ikke helt når jeg hørte om kjønnsykdommer første gang. Men jeg er rimelig sikker på at jeg faktisk visste mer i detalj om kjønnsykdommer enn jeg visste hva sex egentlig var. Jeg visste at det var flere av dem, og at de fikk forskjellige symptomer, og smittet litt forskjellig. Jeg visste også at de hadde forskjellige farlighetsgrader.

Alt jeg visste om sex var at penis skulle inn i vagina, og slik ble det barn. -Eller kjønnsykdommer.

Jeg lærte like tidlig at kondomer var det eneste alternativet for å være trygg for disse skumle sykdommene, og jeg var hadde øvd på å trekke kondom på en penisavstøpning allerede i 5. klasse. Tror jeg.

Likevel er det skremmende hvor lett det er å slurve med akkurat dette. Jeg vet det selv. Det er det kleineste øyeblikket i kurtisen der man må avgjøre hvem som har med kondom, når man skal fikle med å ta den på (menn, please do it your selves! Vi har nok med å hole orden på p-piller og mensenfaser og eggløsninger og PMS. Klarer du ikke ta på den jævla kondomen selv en gang, så er du sannelig ikke mye til mann!) og pausen i det den taes på...evnt halvkrangelen som oppstår om han skulle nekte å ha den på.

Jeg har brukt kondom altfor få ganger. Jeg burde vært flinkere. Men så har jeg stort sett vært i seriøse forhold oppigjennom, det er så. Men allikevel...det skal ikke mye til, og jeg vet det har vært en gang eller ti hvor jeg BURDE vært smartere, men ikke var det. Jeg hoppet likegjerne over det og sparte konsekvensene til de evnt dukket opp.

Smart.

Nei.

Og ikke kan jeg skylde på uvitenhet eller overtro heller. Jeg har hatt flaks. Alt uforsiktigheten min gav meg var tre barn.

Det er godt det finnes mange i Norge som vet bedre og som kan slå seg for brystet og si "JEG BRUKER ALLTID KONDOM!" Og det gjør de. De bruker ALLTID kondom. Så lenge kuken er inni fitta eller inni rompa, så er kondomen på. Og det er jo edelt.

Men visste du at kjønnsykdommer smitter like mye ved oralsex?

Plutselig var ikke historien om afrikaneren med kondomen på fingrene like morsom. Vi er visst ikke så mye bedre her i Norge heller. Poenget med kondom forsvinner så fort du tar den av.

...og gutter? Plastfolie.

--Isis--

4 kommentarer:

 1. Jeg hater at det alltid er JEG som må ta opp kondombruk. De aller, aller fleste gutter driter i det. At de tørr?! Tror de ikke jeg har knulla før? At det verste som kan skjer er at jeg blir gravid? Seriøst ass.. Gutter må skjerpe seg. Når man har sex med noen uten kondom har man samtidig sex med alle de andre han/hun har hatt sex med. Ææææsj.

  SvarSlett
 2. Cecilie: Vet du, det burde jeg kanskje nevnt enda klarere i innlegget. Det er nemlig min erfaring også! Er gutta dumme? Jeg fikk faktisk det idiotiske sp.målet en gang: "Går du på noe prevensjon? Hvis ikke, må du si det nå, så bruker vi kondom!" Idiot, tenkte jeg. Hvis du tror en graviditet er det værste som kan skje, så er du virkelig dum. *Sukk*

  SvarSlett
 3. I love condoms. Ja, kjønnsykdommer er et helvete. Men nesten like ille er det når han kommer inni der. Det slutter jo aldri å renne ut igjen! Selv ikke etter man har tisset!! ÆÆSJ.

  SvarSlett
 4. Obsternasi: Hey! Så bra at noen LIKER disse gummihattene. :-D

  SvarSlett