tirsdag 12. oktober 2010

Å komme ut av skapet på barnerommet.

- Han har fått seg K J Æ R E S T E!

Den eldre sønnen peker på den yngre og fniser. Den yngre er rød i ansiktet og litt stolt.

- De har  K Y S S E T! I klasserommet.

Den yngre blir stoltere og stoltere. Mor står med et underfundig smil og vet så godt at det som skjer i andre klasse kanskje ikke er like varig som ved senere annledninger, men at det kan føles like alvorlig og at man som mor absolutt ikke på noen som helst måte må finne på å LE!

- Er du forelsket, da? Synes du hun er pen?

- HAN, mamma! Det er en gutt! Han er kjæreste med Mads i andre!

Jeg merker at smilet mot min vilje blir både bredere og stivere på samme tid.

- Og dere kysset i klasserommet?
- Ja.
- Hva sa læreren da?
- Han så det ikke.

Akkurat. Så gutten min er sammen med en annen gutt. I andre klasse. De kysser og holder på. Jeg hadde ærlig talt aldri helt trodd at det var DEN sønnen som kom til å bli homo.

- Vi klina faktisk.
- Jasså? Hvordan kliner man, da?
- Dama legger hodet på siden også kysser mannen henne. Også har det åpen munn.
- Hvem var "dama" da.
- Mads. Han skal få seg dametiss når han blir stor.

Ooookaaaai! Jeg er helt for å være åpen om sex og seksualitet, og jeg og gutta mine har snakket om homofili flere ganger. Transseksualitet tror jeg imidlertid ikke har vært noe frekvent tema. -Men jeg er jo på en måte litt stolt av at de snakker så ledig om det, som om det var en vanlig og hverdagslig sak. -Det er det jo på en måte, dog vi er tradisjonelle hjemme. Jeg kan ikke noe for det. Jeg forelsker meg i menn, så det er på en måte de som ender opp med å bo sammen med meg. Ikke at det burde være noe negativt i å være heterofil heller akkurat. Men nå er det jeg som tenker meg bort igjen.

- Hvorfor er du forelsket i Mads, da?
- Jeg hadde bare lyst til det. Han hadde også lyst. Så da ble vi forelsket.

Oh, the charm of childhood love. Jeg smiler lurt mens jeg forestiller meg hvordan jeg skal forberede besteforeldrene på dette nye faktum. De er ikke akkurat åpne av seg. Jeg merker jeg begynner å svette litt ved tanken, men jeg har jo ikke lyst til å la sønnen min stå alene mot slekta når han en dag kommer ut av skapet. I dag. Han kom kanskje ut av skapet i dag? Teller de kjæresten man hadde på barneskolen når det er samme kjønn? Er det ikke sånn at homofile alltid vet de tiltrekkes av samme kjønn?

- Jeg er forelsket i Mina og Hedda også. Og SÆRLIG Mariell! Hun er kjempepen. Og snill. Også har hun så fint hår.

Aha.

- Vil du ha guttekjæreste eller jentekjæreste når du blir voksen?
- JENTEKJÆRESTE! For da får man barn.

Jaja. Greit å vite.

2 kommentarer:

  1. Hehe wow, den kommentaren din så jeg faktisk ikke før nå! Hasj er bare en liten del av hverdagen vår - men det er noe vi liker, og det at man tar valget å røyke hasj og være åpen om det er jo en stor ting livet. Men det er veldig mye mer ved oss enn det :)

    SvarSlett
  2. Jeg var så heldig engang å fikk suge en sånn liten tiss. Vet ikke helt hvem av oss som hadde det best, men tror ikke det var meg. Men sugde han nå til han spruta meg i munnen.

    SvarSlett